TP-LINK AX1800 Whole Home Mesh Wi-Fi AP 574Mbps at 2.4GHz + 1201Mbps at 5GHz

Exa kód : TPL425972
 
 
 
 

 

TP-LINK AX1800 Whole Home Mesh Wi-Fi AP 574Mbps at 2.4GHz + 1201Mbps at 5GHz
 
 
 
 
 
 
 
 


 
Fotografie produktů jsou pouze ilustrační 
 
 
 
Router, Barva Bílá, Frekvenční rozsah 2.4 GHz / 5 GHz, IPv4, IPv6, LAN porty 2, Počet antén 1, LAN 1000 Mb/s, WLAN 1201,574 Mb/s, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11ac, 802.11ax
 
 

4 082 Kč

Vaše cena (včetně DPH a PHE)

 

3 374 Kč

 bez DPH

 
 
 
 
 
Od 204  měsíčně
 

On-line schválení splátek do 4 hodin bez nutnosti osobní návštěvy. Úvěrovou smlouvu podepisujete telefonem pomocí SMS zprávy. Zboží proto můžete mít už druhý pracovní den u sebe.


Spočítejte si na naší kalkulačce své splátky pro různé typy úvěrů. U vybraného zboží pak ve třetím kroku košíku vyberete jako typ platby "Splátky Home Credit".

 

ExaSoft Holding a.s. vykonává zprostředkovatelskou činnost pro Home Credit a.s., poskytovatele finančních služeb.

 
Spočítejte si svoje splátky
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  •  
 

Popis produktu


 

Výrobce:

TP-LINK

Exa kód:TPL425972
Kód výrobce:HX220(2-pack)
 

 

Meshový systém TP-Link HX220 (2-pack) s podporou Wi-Fi 6 eliminuje mrtvé zóny jednou provždy! Zásluhou pokročilé technologie Mesh (802.11k/v/r) spolupracují jednotky na vytvoření jednotné sítě se stejným názvem. Dvojice jednotek vám zajistí nejlepší možné spojení v každém rohu budovy, i když se právě budete pohybovat po domácnosti, kanceláři či po jakémkoliv jiném prostoru. Ke každé jednotce připojíte více než 250 různých IoT zařízení, přičemž nebude vůbec docházet ke snižování výkonu vaší Wi-Fi.

Mesh systém TP-Link HX220 eliminuje mrtvé zóny jednou provždy zásluhou protokolu 802.11k/v/r, díky kterému spolupracuje více jednotek na vytvoření jednotné sítě se stejným názvem.

Hlavní přednosti

  • Meshový systém zajistí stabilní připojení na větší ploše
  • Dual-band provedení a podpora standardu Wi-Fi 6
  • Rychlost až 574 MB/s (2,4GHz) + 1201 MB/s (5 GHz)
  • Podpora IPv6, MU-MIMO, Beamforming či OFDMA
  • Stabilní Wi-Fi připojení pro až 250 různýcg IoT zařízení
  • Fast Roaming pro bezproblémovou mobilitu bez výpadků
  • Podpora Multi SSID sítí a funkce Target Wake Time
  • 3 GbE konektory RJ-45 pro kritické a náročné aplikace
  • Snadná vzdálená správa pomocí mobilní aplikace Aginet
  • Šifrování WPA3 pro zvýšenou ochranu citlivých údajů

Bezpečnost především

Šifrování WPA3-Personal poskytuje přizpůsobené funkce pro kontrolu provozu i zabezpečení, včetně rodičovských kontrol, antivirů a QoS. Tento moderní protokol nahrazuje původní Pre-Shared Key (PSK) za Simultaneous Authentication of Equals (SAE) pro ochranu před útokem s reinstalací klíče, jako je jako například KRACK. Zajistí tak vysoce efektivní ochranu proti offline dictionary útokům a poskytne zvýšenou kryptografickou sílu pro veškeré citlivé údaje, jako je vaše internetové bankovnictví či herní účty, do kterých jste věnovali svůj čas i peníze.

Chytré žárovky, teplotní čidla, alarmy a podobné spotřebiče bez displeje jsou v současné době snadno napadnutelné kvůli své jednoduchosti, avšak s WPA3 bude jejich provoz daleko bezpečnější. Zajímavou novinkou je totiž možnost použítí jednoho zařízení ke konfiguraci druhého. Dříve bylo nutné připojit k zařízení počítač pomocí kabelu a nastavit mu parametry připojení k síti, což bylo velice pracné a značně nepohodlné. Nyní vám k tomuto úkonu postačí chytré zařízení, pomocí kterého předáte veškeré důležité údaje skrze protokol WPA3, čímž se výrazně zjednoduší nastavování rozličných IoT zařízení

Mesh systém TP-Link X220 je vyzbrojený ifrováním WPA3-Personal, který zvýší kryptografickou sílu pro ochranu citlivých dat a údajů, jako jsou například bankovní a herní účty.

Snadná vzdálená správa

TP-Link HX220 lze řídit skrze šikovnou mobilní aplikaci Aginet, která představuje nejjednodušší způsob, jak aktivovat vaši internetovou službu, být online a nastavit si domácí síť během několika minut i bez potřeby technika. Nyní můžete kdykoliv a kdekoliv zkontrolovat stav sítě, zobrazit podrobnosti o stavu bezdrátového připojení a provádět změny přímo ze smartphonu nebo tabletu s operačním systémem Android nebo iOS. Zkušenější ISP mohou navíc vzdáleně konfigurovat a spravovat zařízení pomocí Auto-Configuration Sever (ACS) a rozšířené možnosti správy jsou rovněž podporovány díky zahrnutým protokolům TR-181, TR-111 a TR-143.

Pomocí QoS (Quality of Service) vyberete konkrétní aplikaci či zařízení, které chcete upřednostnit ve vaší síti. Rodičovská kontrola zase zajistí osobní a odpovídající přístup k internetu pro každého člena rodiny i pro vaše firemní zaměstnance. Úrovně filtrů a časové limity pomohou s kontrolou těch nejmenších, neboť můžete blokovat určité URL adresy nebo naplánovat časy, kdy se zařízení pro děti může připojit k internetu. Nechybí zde také další možnosti správy zařízení, jako je například dynamický provisioning služeb, zero-touch aktualizace firmwaru, vzdálené odstraňování problémů nebo diagnostika mesh WiFi sítí.

Mesh systém TP-Link HX220 lze vzdáleně spravovat skrze šikovnou mobilní aplikaci Aginet, která představuje nejjednodušší způsob, jak snadno a rychle nastavit a řídit sít bez potřeby odborného technika.

Rozšíření adresního prostoru

Na internetu se již objevují zdroje dostupné pouze pomocí IPv6, který postupně nahrazuje dosluhující protokol IPv4. Přináší zejména otevřenou konektivitu mezi všemi zařízeními, která s IPv4 kvůli nedostatku adres nebyla možná. Protokol IPv6 hravě zvládne masivní rozšíření adresního prostoru a přidělí všem zařízením jejich vlastní IPv6 adresu. To zaručí vysokorychlostní přenos dat a umožní naplno využívat všech možností internetu.

Mesh systém TP-Link HX220 podporuje protokol IPv6 pro masivní rozšíření adresního prostoru, díky čemuž budete moci naplno využívat všech možností internetu.

Podpora Wi-Fi 6

Jednotky HX220 podporují moderní standard Wi-Fi 6 a jsou zpětně kompatibilní se všemi generacemi bezdrátových sítí. Jedná se tak o dual-band zařízení, které nabízí maximální rychlost až 574 MB/s v pásmu 2,4 GHz a 1201 MB/s při 5 GHz. Dokáže operovat s kombinovanou rychlostí až 1775 MB/s při souběžném 2pásmovém připojení. Pásmo 2,4 GHz je ideální pro jednoduché úkony, jako je práce s dokumenty v cloudu či prohlížení webových stránek, zatímco pásmo 5 GHz je určené pro streamování ve 4K a 8K rozlišení, online hraní náročných titulů v rozšířené/virtuální realitě (AR/VR) a rychlé stahování velkých souborů. Všechna starší zařízení tak nebudou zbytečně zahlcovat síť a vše tedy poběží hladce tak, jak má.

Mesh systém TP-Link HX220 podporuje moderní standard Wi-Fi 6 a je zpětně kompatibilní se všemi generacemi bezdrátových sítí.

Dalekosáhlejší síť

Jednotky Deco HX220 optimalizují připojení tak, aby měla všechna zařízení vždy ten nejsilnější možný signál, k čemuž přispívá celá řada osvedčených technologií. MU-MIMO několikanásobně zvýší kapacitu přípojek, kdy za pomoci prostorových streamů obslouží paralelně několik klientů díky tvarování paprsků (beamformingu) vysílaného signálu. Beamforming sleduje pomocí soustavy antén umístění bezdrátových zařízení v síti, ke kterým vždy usměrní Wi-Fi signál, čímž cíleně zesiluje bezdrátový výkon a zvyšuje stabilitu celé sítě. Tato chytrá distribuce signálu tedy zajistí, aby byla vaše síť silnější a dalekosáhlejší.

Mesh systém TP-Link HX220 využívá technologii Beamforming, která vždy usměrní Wi-Fi signál k danému IoT zařízení, čímž zesiluje bezdrátový výkon a zvyšuje stabilitu celé sítě.

Kvadraturní amplitudová modulace (QAM) s konstelací 1024 potlačuje ISI a zároveň zvyšuje úroveň spektrální účinnosti až o 25 %, což je parametr, který dává do vztahu hodnotu přenosové rychlosti a potřebnou šířku kmitočtového pásma. Technologie OFDMA zase současně přenáší signál do více zařízení i k většímu počtu uživatelů bez ztrát na cestě k AP a zpět, což zajistí vysoce stabilní připojení pro až 250 různých IoT.

Mesh systém TP-Link HX220 podporuje technologií OFDMA pro současný přenos signálu k většímu počtu uživatelů bez jakýchkoliv ztrát výkonu, což zajistí vysoce stabilní připojení pro až 250 různých IoT zařízení.

Bezproblémová mobilita

Technologie Fast Roaming / Seamless Roaming (802.11r) zaručuje bezproblémovou mobilitu za každé situace. Dokáže automaticky přepínat zařízení z jednoho AP na druhý, takže nebude docházet k nepříjemným výpadkům ani při spuštěných většího množství aplikací zároveň. Rovněž přidává nové pole do určitých zpráv pro správnou funkci protokolu. Jedním z nich je například Mobility Domain Information Element (MDIE), které dodává informace o doméně, ve které se nachází daný AP. Dalším je Fast Transition Information Element (FTIE), který se zase stará o bezpečnostní politiku a rezervací zdrojů.

Mesh systém TP-Link HX220 podporuje technologií Fast Roaming / Seamless Roaming (802.11r), která zaručuje bezproblémovou mobilitu za každé situace při pohybu mezi AP.

Virtuální sítě pro jednoduché klienty

Bezdrátové virtuální sítě Multi SSID jsou vhodné pro jednoduché klienty, jako jsou SIP telefony, set-top-boxy a další obdobná zařízení, která nemají podporu pro ověření jménem a heslem. Je postavená na principu Multi SSID. Bezdrátový AP vysílá periodicky svůj identifikátor v takzvaném majákovém rámci, čímž generuje několik vzájemně izolovaných sítí s rozdílným SSID, pro které poskytuje nezávislé šifrování, kontrolu přístupu a případně i další rozličné funkce.

Bezdrátové virtuální sítě Multi SSID jsou vhodné pro jednoduché klienty, jako jsou SIP telefony, STB a další obdobná zařízení, která nemají podporu pro ověření jménem a heslem.

Cílová doba probuzení

Funkce Target Wake Time (TWT) se používá zejména u IoT terminálů, které jsou povětšinou napájeny z lokální baterie. TWT pak pomáhá vašim zařízením lépe komunikovat a zároveň spotřebovávat méně energie, za což vám poděkuje vaše peněženka během závěrečného vyúčtování za dodávku elektřiny. Umožňuje automaticky sjednat čas spánku a čas probuzení terminálů a AP, díky čemuž vyřeší případné obtíže s rušením signálu a neshodami v důsledku velkého počtu připojených terminálů. TWT tak rapidně zlepší celkovou spolehlivost a použitelnost dané aplikace. 

Mesh systém TP-Link HX220 podporuje funkcí Target Wake Time (TWT) pro IoT terminály, které jsou povětšinou napájeny z lokální baterie.

WAN/LAN Auto-Sensing

Každá jednotka nabízí celkem 3 GbE konektory RJ-45, které vám zprostředkují bleskurychlé kabelové připojení za každé situace. Díky funkci Ethernet Blackhaul propojíte více jednotek HX220 kabelem a systém následně upřednostňuje přenos dat mezi těmito zařízeními. Lokální síť je mnohem spolehlivější než Wi-Fi, takže je vhodná pro náročné aplikace, u kterých je kladen důraz na kvalitu a stabilitu připojení, jako jsou PC, IPTV, herní konzole či další elektronika. Praktická funkce WAN/LAN Auto-Sensing umožňuje u 1 z portů rozpoznat aktuální rychlost místní sítě a na základě toho automaticky upravit její nastavení.

Každá jednotka TP-Link HX220 nabízí celkem 3 GbE konektory RJ-45, které vám zprostředkují bleskurychlé kabelové připojení za každé situace.

Specifikace

  • Značka: TP-Link
  • Model: HX220 (2-pack)
  • Určení: Mesh systém
  • Počet kusů v balení: 2 ks
  • Operační módy: Wi-Fi router, Access Point (AP)
  • Certifikace: CE, FCC, Wi-Fi Certified 6 / EasyMesh

Management

  • Správa: místní, cloud TAUC, TR-069, TR-111, TR-143
  • Vzdálená správa: mobilní aplikace Aginet
  • Požadovaný mobilní operační systém: Android 4.4+, iOS 9.0+

Bezdrátové vlastnosti a protokoly

  • Slot pro SIM kartu: Ne
  • Provedení: dual-band
  • Pásma Wi-Fi: 2,4 / 5 GHz
  • Wi-Fi standardy: IEEE 802.11b/g/n/ac/ax
  • Vysílací výkon CE: < 20dBm (2,4 GHz), < 23dBm (5 GHz)
  • Přenosové rychlosti pro WLAN: 574 + 1201 MB/s
  • Kombinovaná rychlost přenosu: až 1,8 GB/s
  • Technologie: MU-MIMO, OFDMA, 1024-QAM, Beamforming
  • Podpora protokolu IPv6: Ano
  • Mesh protokoly: IEEE 802.11k/v/r
  • DHCP: server, klient, rezervace adres
  • Typy WAN: Dynamická IP, Statická IP adresa, PPPoE
  • Pokročilé funkce NAT: Port Forwarding
  • Fast Roaming / Seamless Roaming (802.11r): Ano
  • Virtuální sítě Multi-SSID: 2x 5 GHz, 2x 2,4 GHz Multi-SSID
  • Funkce Target Wake Time (TWT): Ano
  • Kvalita služeb (QoS): WMM
  • Rodičovská kontrola: blokování URL, časové limity, plánování časů
  • Zabezpečení sítě: SPI Firewall
  • Šifrovací protokoly: WPA-Personal, WPA2-Personal, WPA3-Personal

Fyzické rozhraní

  • Konektory na 1 jednotce: 3x GbE RJ-45
  • Funkce Ethernet Blackhaul: Ano
  • Automatické snímání WAN/LAN: Ano

Napájení

  • Vstupní napětí: 100 až 240 V
  • Výstupní napětí: 12 V DC / 1 A

Prostředí

  • Provozní teplota: 0 až 40 ℃
  • Skladovací teplota: -40 až +60 ℃
  • Provozní vlhkost: 10 až 90 % RH
  • Skladovací vlhkost: 5 až 90 % RH

Fyzické vlastnosti

  • Barevné provedení: bílá
  • Čistá hmotnost jednotky: 500 g
  • Rozměry jednotky (Š x V x H): 10 x 8,95 x 10 cm
  • Celková hmotnost balení: 1,288 kg
  • Celkové rozměry balení (Š x V x H): 22,1 x 24,9 x 22,1 cm

Obsah balení

  1. 2x jednotka DECO HX220
  2. 2x síťový adaptér
  3. 1x RJ-45 kabel
  4. 1x uživatelský návod k použití

 

Parametry

 
 
Kategorie produktu  Router
Stav produktu  Nový
Základní údaje 
Barva  Bílá
Frekvenční rozsah 
 
 
Frekvenční rozsah
Všechny bezdrátové sítě fungují na určité frekvenci (pásmo). Frekvencí není nekonečné množství, a proto bezdrátové sítě využívají frekvence 2,4 GHz nebo 5 GHz, které jsou pro tyto účely určené.
 
 
 
 
 
2.4 GHz / 5 GHz
IPv4 
 
 
IPv4
Protokol pro internetovou komunikaci. Adresovaní IPv4 bylo ukončeno z důvodu vyčerpání roku 2011. Pro koncového uživatele je přechod z IPv4 na IPv6 nepostřehnutelný.
 
 
 
 
 
Ano
IPv6 
 
 
IPv6
Protokol pro internetovou komunikaci, nástupce IPv4. Pro koncového uživatele je přechod z IPv4 na IPv6 nepostřehnutelný.
 
 
 
 
 
Ano
DHCP 
 
 
DHCP
DHCP nám automaticky přiřazuje IP adresy k připojeným zařízením v síti - klient, seznam klientů DHCP, rezervace adres.
 
 
 
 
 
Ne
Porty a antény 
Rozšiřetelný router  Ano
WAN porty 
 
 
WAN porty
Udává počet portů WAN, které slouží k propojení se zařízeními pro příjem signálu.
 
 
 
 
 
1
LAN porty 
 
 
LAN porty
Udává počet portů LAN, které slouží k propojení se zařízeními pro připojení k síti.
 
 
 
 
 
2
Počet antén  1
USB 2.0 
 
 
USB 2.0
Univerzální rozhraní pro připojení počítačových periferií. Maximální přenosová rychlost USB 2.0 je 480 Mbit/s (60 MB/s).
 
 
 
 
 
0
USB 3.0 
 
 
USB 3.0
Novější verze nejrozšířenějšího rozhraní pro připojení počítačových periferií. Maximální přenosová rychlost je 5 Gbit/s (671 MiB/s).
 
 
 
 
 
0
Přenosové rychlosti 
HUB/switch  1000 Mb/s
LAN 
 
 
LAN
Udává maximální přenosovou rychlost v "drátové" místní síti.
 
 
 
 
 
1000 Mb/s
WLAN 
 
 
WLAN
Udává maximální přenosovou rychlost v bezdrátové místní síti.
 
 
 
 
 
1201,574 Mb/s
Šifrování 
WEP 
 
 
WEP
Zastaralý bezpečnostní protokol, který byl určen pro bezdrátovou místní síť (WLAN). WEP byl prolomen v roce 2001, a proto by jeho nasazení mělo být nahrazeno zabezpečením pomocí WPA2.
 
 
 
 
 
Ne
WPA  Ano Personal
WPA2 Personal  Ano
WPA3 Personal  Ano
WPA-Enterprise 
 
 
WPA-Enterprise
Předchůdce nejnovějšího zabezpečovacího protokolu WPA2. Je bezpečnější, než WEP, ale je taktéž zranitelný, a proto doporučujeme zakoupit router s šifrováním WPA2.
 
 
 
 
 
Ne
WPA2 Enterprise 
 
 
WPA2 Enterprise
Nejnovější povinné zabezpečení. Tento protokol je bezpečnější, než původní WPA.
 
 
 
 
 
Ne
WPS 
 
 
WPS
WPS vám usnadní práci. Nemusíte vypisovat dlouhé a složité heslo, stáčí opsat osmimístný kód nebo připojit zařízení přes USB k routeru.
 
 
 
 
 
Ano
Wi-Fi standardy 
802.11b 
 
 
802.11b
Wi-Fi síť může pracovat na několika standardech IEEE. Číslo 802.11 specifikuje bezdrátovou síť obecně. Dále se dělí na různé verze, které jsou označeny písmenem.
 
 
 
 
 
Ano
802.11g 
 
 
802.11g
Wi-Fi síť může pracovat na několika standardech IEEE. Číslo 802.11 specifikuje bezdrátovou síť obecně. Dále se dělí na různé verze, které jsou označeny písmenem.
 
 
 
 
 
Ano
802.11n 
 
 
802.11n
Wi-Fi síť může pracovat na několika standardech IEEE. Číslo 802.11 specifikuje bezdrátovou síť obecně. Dále se dělí na různé verze. Nejpoužívanější standarty v současnosti jsou 802.11n, využívající frekvenci 2,4 GHz a 802.11ac běžící na 5 GHz.
 
 
 
 
 
Ano
802.11ac 
 
 
802.11ac
Wi-Fi síť může pracovat na několika standardech IEEE. Číslo 802.11 specifikuje bezdrátovou síť obecně.
 
 
 
 
 
Ano
802.11ax 
 
 
802.11ax
Wi-Fi síť může pracovat na několika standardech IEEE. Číslo 802.11 specifikuje bezdrátovou síť obecně. Dále se dělí na různé verze, kdy AX představuje nejnovější variantu.
 
 
 
 
 
Ano
Ostatní 
Výška  9 cm
Šířka  10 cm
Hloubka  10 cm
Záruka
Záruka pro spotřebitele  24 měsíců
Záruka pro firmu  6 měsíců
Jak postupovat při reklamaci Reklamaci zaregistrujte na www.exasoft.cz v sekci Reklamace a servis a odešlete na adresu: ExaSoft Holding a.s., reklamace, Rudé Armády 651/19a, 733 01 Karviná nebo předejte na kterékoliv prodejně ExaSoft.
 
 
 
 

Jste spokojeni s úplností a kvalitou popisu produktu? Napište nám.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Související produkty


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
Odběr novinek

Pravidelně čersté informace

773362000

V pracovní dny 9:00 - 17:00

info@exasoft.cz

Pište Vaše dotazy a připomínky

 
 

© ExaSoft Holding a.s.   Technické řešení © 2024 CyberSoft s.r.o. Tyto stránky používají soubory cookies, více informací se můžete dozvědět zde.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.


Zobrazit klasickou verzi