Lavazza Qualitá Oro, 1 kg

Exa kód : LAV148002
 
 
 
 

 

Lavazza Qualitá Oro, 1 kg
 
 
 
 
 
 
 
 


 
Fotografie produktů jsou pouze ilustrační 
 
 
 
Italská zrnková káva Lavazza Qualitá Oro je směs různých odrůd kávy Arabica, 1 kg
 
 

359 Kč

Vaše cena (včetně DPH a PHE)

 

321 Kč

 bez DPH

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Italská zrnková káva Lavazza Qualitá Oro je směs různých odrůd kávy Arabica, 1 kg

 
 
 
 
  •  
 

Popis produktu


 

Výrobce:

Lavazza

Exa kód:LAV148002
Kód výrobce:KAVA
 

 

Lavazza Qualitá Oro
Obsah balení: 1 kg kávových zrn.
100% Arabica ze Střední Ameriky.
Středně pražená káva s intenzivní chutí a aroma.
Vhodná pro přípravu všech druhů kávy.

O značce Lavazza:
Lavazza je společností, která od počátku přicházela s inovacemi a snahou být nejlepší v odvětví. Už více než sto let rozšiřuje aroma a kvalitu italské kávy po celém světě. Procedura výroby je kontrolována již od výběru nejlepších zrnek až po kvalitní balení. Nezapomíná přitom na společenskou odpovědnost a podporu trvale udržitelného rozvoje nejen v zemích, kde nakupuje kávu.

Charakteristika kávy:
Aroma kávy je vůně kávy při smíchání s horkou vodou. Kávy s optimální zralostí a dobrým zpracováním mají často aroma sladké. Obecně může být aroma čisté, příjemné, jemné, malé nebo žádné.

Tělo kávy je pocit plnosti v ústech způsobený množstvím rozpustných částic v infuzi (vyluhováno v šálku). Může být plné, chudé, bez těla.

Kyselost neboli páteř kávy může být dobrá, přítomna, malá nebo bez kyselosti. Jemná kyselost se popisuje jako brilantní, živá, vytříbená. Je-li kyselosti příliš, je nepříjemná a popisuje se jako ostrá, svíravá, trpká.

Chuť je hlavni charakteristika kávy. Je to kombinace a reakce všech (chemických) kompomentů kávy, které vyjadřují kvalitu nápoje. Může být čistá, jemná, dobrá, běžná. Zbytková chuť je trvání pozitivních vlastností chuti, může být krátká nebo dlouho trvající.

O kávě:
Kávovník, rod Coffea, je stálezelený polotropický keř původem z horských lesů Etiopie, nyní je rozšířen ve všech oblastech tropů.
Kávovník květe bílými voňavými a jasmínu podobnými květy.
Vlastní plod kávovníku, tzv. kávová třešeň, je bobule se dvěma plochými semeny, které se praží a známe je jako kávová zrna.

Jsou dva druhy kávovníku – arabica a robusta, které se liší náročností pěstování, kvalitou, obsahem kofeinu a chutí.

Arabica se řadí mezi kvalitnější a tvoří 75% světové produkce. Roste ve vyšších nadmořských výškách a je náročnější na pěstování. První sklizeň má po 4–5 letech. Obsahuje menší procento kofeinu a její chuť má kyselejší a ovocné tóny. Každá odrůda má svou specifickou chuť.
Robusta roste v nižších nadmořských výškách, nevyžaduje tolik péče při pěstování a první sklizeň je už po 2–3 letech. Obsahuje ale dvakrát více kofeinu, její chuť je hořká až zemitá.

Po sběru ideálně úzrálých plodů kávovníku přichází zpracování kávových plodu, které zahrnuje schnutí a oloupaní zrn. Zpracování může být suché, mokré a polo-mokré a jeho způsob má vliv na výslednou chuť kávy i její cenu.

Suché zpracování dává kávě plnou chuť s oříškovými a čokoládovými tóny.
Mokré zpracování má za výsledek kávu s lehkým tělem s nádechem ovoce a květin.
Polo-mokré zpracování vytváří kávu s výraznější sladkou a karamelovou chutí.
Pražení kávových zrn dává kávě výslednou chuť a vzhled, tak jak ho známe. Chuť a vůni ovlivňuje především doba pražení a teplota. Méně pražená káva má kyselejší chutě, zatímco hodně pražená je tmavá, výrazně hořká s čokoládovými tóny.


 

Parametry

 
 
Kategorie produktu  Zrnková káva
Stav produktu  Nový
Záruka
Záruka pro spotřebitele  24 měsíců
Záruka pro firmu  12 měsíců
 
 
 
 

Jste spokojeni s úplností a kvalitou popisu produktu? Napište nám.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Související produkty


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
Odběr novinek

Pravidelně čersté informace

773362000

V pracovní dny 9:00 - 17:00

info@exasoft.cz

Pište Vaše dotazy a připomínky

 
 

© ExaSoft Holding a.s.   Technické řešení © 2024 CyberSoft s.r.o. Tyto stránky používají soubory cookies, více informací se můžete dozvědět zde.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.


Zobrazit klasickou verzi