Produkt je vyřazen!
 

 

ASUS ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING

Exa kód : ASU123660
 
 
 
 

 

ASUS ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING
 
 
 
 
 
 
 
Skryto EOL
 


 
Fotografie produktů jsou pouze ilustrační 
 
 
 
Grafická karta, RX 580, Kapacita paměti 8192 MB, GDDR5, Šířka paměťové sběrnice 256 bit, Podpora zapojení více karet AMD CrossFireX, Výrobní technologie 14 nm
 
 

7 401 Kč

Vaše cena (včetně DPH a PHE)

 

6 117 Kč

 bez DPH

 
 
 
 
 
Od 370  měsíčně
 

On-line schválení splátek do 4 hodin bez nutnosti osobní návštěvy. Úvěrovou smlouvu podepisujete telefonem pomocí SMS zprávy. Zboží proto můžete mít už druhý pracovní den u sebe.


Spočítejte si na naší kalkulačce své splátky pro různé typy úvěrů. U vybraného zboží pak ve třetím kroku košíku vyberete jako typ platby "Splátky Home Credit".

 

ExaSoft Holding a.s. vykonává zprostředkovatelskou činnost pro Home Credit a.s., poskytovatele finančních služeb.

 
Spočítejte si svoje splátky
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  •  
 

Popis produktu


 

Výrobce:

ASUS

Exa kód:ASU123660
Kód výrobce:90YV0AK0-M0NA00
 

 

ROG Strix Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 s osvětlením Aura Sync RGB pro nejlepší herní zážitky ve VR & 4K

  • Technologie MaxContact přináší 2x větší kontakt s GPU pro lepší odvod tepla.
  • Ventilátory s patentovanými lopatkami ve tvaru křídel s IP5X certifikací pro maximální proudění vzduchu a delší životnost.
  • ASUS FanConnect II díky hybridním čidlům zajišťuje optimální chlazení celého systému.
  • V rámci odvětví jedinečná technologie Auto-Extreme a Super Alloy Power II zaručuje špičkovou kvalitu a nejvyšší spolehlivost.
  • ASUS Aura Sync umožňuje přizpůsobení RGB LED osvětlení celé herní sestavy dle vašich představ.
  • HDMI porty podporující VR vám umožní si vychutnat virtuální realitu, aniž byste museli přepojovat kabely.
  • GPU Tweak II a XSplit Gamecaster nabízí intuitivní ovládání a změny výkonnostních parametrů a streamování v reálném čase.

ZASTIŇTE SVOU KONKURENCI

Herní grafické karty ROG Strix Radeon RX 580 jsou vybaveny exkluzivními technologiemi od společnosti ASUS, včetně zbrusu nová technologie MaxContact, která zabezpečuje dvojnásobný plošný kontakt s grafickým procesorem pro lepší odvod tepla a IP5X certifikované ventilátory s lopatkami ve tvaru křídel, které zajišťují maximální průchod vzduchu a delší životnost. Zatímco hybridní čidla připojená k ventilátorům systému zajišťují optimální chlazení, technologie Aura Sync RGB LED umožní, abyste si přizpůsobili herní počítač svým představám a s HDMI porty podporujícími VR si vychutnáte úžasnou virtuální realitu. Grafická karta ROG Strix Radeon RX 580 nabízí také nástroj GPU Tweak II s funkcí XSplit Gamecaster, s nimiž lze intuitivně ladit výkon a okamžitě začít streamovat živou herní akci.

O 40% větší plocha pro rozptýlení tepla

Až o 30% nižší teploty a 3x tišší herní provoz

Nové grafické karty ROG Strix jsou konstruovány s délkou přes 2,5 slotu, což ve výsledku znamená o 40% vyšší teplosměnnou plochu pro odvod tepla ve srovnání s předchozí generací karet s délkou 2 sloty. Tímto je dosažena dramaticky vyšší účinnost chlazení a tichý chod.

Technologie MaxContact

Dvounásobně větší kontaktní plocha s GPU zlepšuje odvod tepla

MaxContact je první technologií chlazení GPU ve svém odvětví, která nabízí měděný prvek chlazení, který je v přímém kontaktu s GPU. MaxContact využívá technologii přesného obrábění tak, aby bylo dosaženo dokonalé dvojnásobné přilnavosti ke GPU, než vykazují tradiční výměníky tepla. Tím je dosažen perfektní odvod tepla.

Ventilátory s patentovanými bezhlučnými lopatkami ve tvaru křídel

Maximální proudění vzduchu s tlakem vzduchu větším o 105%

Ventilátory s patentovanými křídlovými lopatkami zajišťují maximální průtok vzduchu a o více než 105% vyšší statický tlak, zatímco pracují až s trojnásobně nižší hlučností než referenční karty.

Technologie 0dB

Hrajte v naprostém tichu

Pokud teplota GPU nepřesáhne stanovenou hodnotu, ventilátor zůstává díky inovativní technologii 0dB zcela pozastaven a umožní vám užít si nenáročné hry v naprosté tichosti.

IP5X Certifikace odolnosti proti prachu

Delší životnost ventilátoru

Ventilátory v grafických kartách ROG Strix jsou certifikované podle Mezinárodního Ochranného označení (kód IP) jako odolné proti prachu IP5X pro vyšší spolehlivost a delší životnost. Tento přísný certifikační proces zaručuje, že grafika ROG Strix poskytuje optimální výkon ventilátoru i za náročných podmínek.

ASUS FanConnect II

Optimální chlazení systému

ASUS FanConnect II obsahuje dvě čtyřpinová hybridní řídicí čidla, které lze připojit k oběma PWM a DC ventilátorům pro optimální chlazení systému. Připojené ventilátory pracují s daty ze senzorů na procesoru GPU i CPU a automaticky pracuje ten, který má vyšší teplotu. Komplexní sada možností nastavení umožňuje vyladit otáčky ventilátoru pro efektivní chlazení.

GPU Tweak II vám umožní snadno nastavit tyto režimy ASUS FanConnect II:

  • Automatický režim: Rychlost ventilátoru systému se vztahuje k teplotě GPU a pracuje na základě výchozího nastavení z výroby.
  • Manuální režim: Dovoluje nastavit fixní rychlost pro všechny připojené ventilátory.
  • Vlastní režimy: Umožňuje nastavit ventilátory systému tak, aby rychlost otáčení vycházela z teploty procesoru nebo teploty GPU. Kromě toho inteligentní, automatický kalibrační program detekuje řízený rozsah připojených ventilátorů a umožňuje jemné vyladění rychlosti pro efektivní chlazení a nízkou hladinu hluku.

7+1 fázový Super Alloy Power II

Vylepšená účinnost a odolnost

Inženýrům ze společnosti ASUS se podařilo zvýšit celkovou spolehlivost grafických karet tím, že do nich začlenili komponenty z prémiových slitin. Komponenty Super Alloy Power II se vyznačují výrazně vyšší efektivitou, nižšími energetickými ztrátami a chlazením, které ve srovnání s předchozím řešením nabízí až o polovinu nižší provozní teploty.

ASUS Aura Sync

Váš vlastní herní styl

Díky Aura RGB Lighting na předním i na zadním panelu jsou grafické karty ROG Strix schopné zobrazovat milióny barev a šest různých efektů pro personalizovaný herní systém. Grafické karty ROG Strix také obsahují ASUS Aura Sync , technologii synchronizace RGB LED, která umožňuje kompletní personalizaci herního systému. Pomocí ASUS Aura Sync je možné sladit LED světelné efekty grafické karty, základní desku i celý herní systém Aura.

Porty HDMI s podporou VR

Vychutnejte si úchvatnou virtuální realitu

Grafické karty ROG Strix mají dva porty HDMI pro souběžné připojení zařízení virtuální reality a monitoru, takže si budete moci kdykoli užít působivou virtuální realitu, aniž byste museli přepojovat kabely

Vaše touha po rychlosti bude naplněna

Nejplynulejší hry

Technologie AMD FreeSync™ řeší problémy s komunikací mezi procesorem a monitorem, čímž eliminuje trhání obrazu a přerušování pro bezproblémově plynulou hru. S herními grafickými kartami ROG Strix a herními monitory ASUS MG se okamžitě promítá požadovaný obraz, objekty vypadají ostřeji a hra je super plynulá, což vám přinese ohromující vizuální zážitek a jasnou konkurenční výhodu nad vašimi soupeři.

GPU Tweak II a XSplit Gamecaster

Intuitivní možnost vyladění výkonu

Technologie GPU Tweak II přichází se zbrusu novým intuitivním uživatelským rozhraním, díky kterému je přetaktování jednodušší a vizuálně přehlednější než kdykoli předtím. Zároveň si však zachovává pokročilé možnosti, které ocení zkušení uživatelé zabývající se přetaktováním. Nová funkce Gaming Booster dokáže jediným kliknutím maximalizovat výkon systému tím, že ukončí nadbytečné procesy a automaticky využije všechny dostupné prostředky.

Gaming Booster

Navýšení výkonu jediným kliknutím

  • Vizuální efekty: Zvyšte výkon systému deaktivací vizuálních efektů systému Windows.
  • Systémové služby: Automatická či ruční deaktivace služeb a procesů systému Windows.
  • Defragmentace paměti: Opětovné uspořádání a uvolnění systémové paměti bez nutnosti ukončovat jakékoli procesy.

XSplit Gamecaster

Okamžité streamování herní akce

Ke kartě získáte také prémiovou verzi nástroje XSplit Gamecaster v hodnotě 99 dolarů na 1 rok zdarma*. Tento nástroj umožňuje prostřednictvím překryvné grafiky zobrazované přímo ve hře streamovat nebo nahrávat video s průběhem hry. Překryvná grafika zobrazuje také rychlost a teplotu GPU, využití VRM a ovládací prvky nástroje GPU Tweak II, takže si můžete zvolit požadovaný herní profil a zvýšit výkon jediným kliknutím.

ROG Strix je nejnovějším bojovníkem armády Republic of Gamers. Řada specializovaného herního vybavení navržená pro rebelskou duši každého hráče – to je Strix, člen rodiny ROG, který se může pochlubit prémiovým výkonem, inovativními technologiemi, špičkovou kvalitou a svým sebevědomým a dynamickým přístupem k věci. Tato nová vzrušující řada za své přednosti vděčí odvážnému designu a zářivým barvám, které vyjadřují ducha nespoutaného individualismu a naplňují každé hraní nezměrnou dávkou energie. ROG Strix vám dodá potřebnou rychlost a flexibilitu k tomu, abyste se stali pány hry. Síla nové generace je tady. Přidejte se k Republic of Gamers a poznejte schopnosti ROG Strix.



 

Parametry

 
 
Kategorie produktu  Grafická karta
Stav produktu  Nový
Základní údaje 
Grafické jádro 
 
 
Grafické jádro
Neboli také GPU, slouží pro rychlé grafické výpočty a změny obsahu videopaměti, které jsou následně zobrazovány na monitoru. Výkon grafického čipu spolu s operační pamětí a šířkou paměťové sběrnice grafické karty jsou hlavními parametry určující její výkon.
 
 
 
 
 
RX 580
Rychlost grafického čipu 
 
 
Rychlost grafického čipu
Udává výkon grafického jádra. Podle této hodnoty zjistíme, kolik operací je schopno grafické jádro vykonat za jednu sekundu. Čím vyšší pracovní frekvenci (MHz) grafický čip má, tím je výkonnější.
 
 
 
 
 
1360 MHz
Kapacita paměti 
 
 
Kapacita paměti
Zde jsou ukládány informace potřebné pro činnost GPU. Jako měrná jednotka pro určení velikosti slouží MB, ale dnešní grafické karty už disponují pamětí udávanou v GB. Obecně platí, že čím větší paměť, tím lépe. Je však dobré sledovat i velikost sběrnice.
 
 
 
 
 
8192 MB
Typ paměti 
 
 
Typ paměti
Jsou zde ukládány informace potřebné pro činnost GPU. Je několik typů grafických pamětí. Jejich značení GDDR(číslo). Jednotlivé typy se mezi sebou liší propustností (GB/s) a efektivními frekvencemi pamětí (MHz).
 
 
 
 
 
GDDR5
Šířka paměťové sběrnice 
 
 
Šířka paměťové sběrnice
Paměťová sběrnice je spojení mezi GPU a pamětí grafické karty. Její šířka udávaná v bitech říká, kolik dat za jeden takt může mezi pamětí a GPU projít. Nejrozšířenější velikost je v současnosti 256-bit.
 
 
 
 
 
256 bit
Rychlost grafické pamětí 
 
 
Rychlost grafické pamětí
Efektivní frekvenci pamětí zjistíme tak, že vynásobíme frekvenci paměti počtem bitů za impulz. Paměti typu GDDR5 dokáží přenášet 4 bity za jeden takt čili 4x frekvence.
 
 
 
 
 
8000 MHz
Rozhraní 
Připojení k základní desce 
 
 
Připojení k základní desce
PCI Express je rozšiřující slot, který naleznete na základní desce počítače. Slot se dělí na několik standardů (PCI-Express 2.1, PCI-Express 3.0 atd.). Každý z těchto standardů se dále dělí podle počtu linek, podle kterých zjistíme rychlost sběrnice.
 
 
 
 
 
PCI Express x16 3.0
HDMI 
 
 
HDMI
Rozhraní, které se používá k přenosu nekomprimovaného multimediálního obsahu z jednoho zařízení do druhého. To znamená, že dokáže přenášet vysoce kvalitní obraz i zvuk například z notebooku do televize s vysokým rozlišením
 
 
 
 
 
2 x
DisplayPort 
 
 
DisplayPort
Digitální konektor, který slouží k přenosu nekomprimovaného obrazu z jednoho zařízení do druhého. DisplayPort je modernější a kvalitnější video konektor než DVI a VGA rozhraní.
 
 
 
 
 
2 x
Chlazení 
Typ chladiče 
 
 
Typ chladiče
Pasivní chlazení je pouze část kovu bez pohyblivých částí, tedy větráčku. Aktivní chlazení je samostatný větráček různé velikosti s různým výkonem a různým uspořádáním lopatek.
 
 
 
 
 
Aktivní
Velikost chladiče 
 
 
Velikost chladiče
Určuje velikost chladiče na grafické kartě a dále kolik slotů zabere na základní desce.
 
 
 
 
 
2 sloty
Pokročilé funkce 
Podpora zapojení více karet 
 
 
Podpora zapojení více karet
SLI (Scalable Link Interface) umožňuje propojení více grafických karet na jedné základní desce, která tuto technologii musí také podporovat. Karty se propojí tzv. SLI můstkem, za účelem dosažení lepšího grafického výkonu. Maximálně můžeme propojit až 4 grafické karty.
 
 
 
 
 
AMD CrossFireX
AMD Eyefinity 
 
 
AMD Eyefinity
Díky AMD Eyefinity můžete na jednu grafickou kartu zapojit až 3 monitory najednou.
 
 
 
 
 
Ano
Ostatní informace 
Výrobní technologie 
 
 
Výrobní technologie
Technologie výroby čipů uváděna v nm (nanometrech). Hlavní snahou výrobního procesu je dostat více tranzistorů na stejnou nebo menší plochu. Pro lepší výkon i spotřebu. Z toho plyne, čím nižší číslo udávané v nm, tím lépe.
 
 
 
 
 
14 nm
Doporučený výkon zdroje  
 
 
Doporučený výkon zdroje 
Parametr udává, jak výkonný zdroj musí vaše počítačová sestava obsahovat, aby byl pro grafickou kartu zajištěn dostatečný přísun energie.
 
 
 
 
 
450 W
Délka karty 
 
 
Délka karty
Parametr udává délku grafické karty. To je velmi důležitý údaj. Pokud si koupíte počítačovou skříň se sloty na pevné disky, které jsou umístěné naproti grafické kartě, předejdete tomu, že by se do skříně grafická karta nevešla.
 
 
 
 
 
298 mm
Záruka
Záruka pro spotřebitele  36 měsíců
Záruka pro firmu  36 měsíců
Dodatek k záruce  Grafická karta nesplňuje požadavky k těžení kryptoměn. V případě závady, která vznikne v důsledku provozování v rozporu s doporučenými parametry, nemusí být reklamace uznána.
 
 
 
 

Jste spokojeni s úplností a kvalitou popisu produktu? Napište nám.

 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
Odběr novinek

Pravidelně čersté informace

773362000

V pracovní dny 9:00 - 17:00

info@exasoft.cz

Pište Vaše dotazy a připomínky

 
 

© ExaSoft Holding a.s.   Technické řešení © 2024 CyberSoft s.r.o. Tyto stránky používají soubory cookies, více informací se můžete dozvědět zde.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.


Zobrazit klasickou verzi