Produkt je vyřazen!
 

 

Intel Core i5-4690K

Exa kód : INT265651
 
 
 
 

 

Intel Core i5-4690K
 
Skryto EOL
 


 
Fotografie produktů jsou pouze ilustrační 
 
 
 
Procesor, Patice 1150, Intel Core i5, 3.5 GHz, Grafické jádro Intel HD Graphics 4600
 
 

6 668 Kč

Vaše cena (včetně DPH a PHE)

 

5 511 Kč

 bez DPH

 
 
 
 
 
Od 333  měsíčně
 

On-line schválení splátek do 4 hodin bez nutnosti osobní návštěvy. Úvěrovou smlouvu podepisujete telefonem pomocí SMS zprávy. Zboží proto můžete mít už druhý pracovní den u sebe.


Spočítejte si na naší kalkulačce své splátky pro různé typy úvěrů. U vybraného zboží pak ve třetím kroku košíku vyberete jako typ platby "Splátky Home Credit".

 

ExaSoft Holding a.s. vykonává zprostředkovatelskou činnost pro Home Credit a.s., poskytovatele finančních služeb.

 
Spočítejte si svoje splátky
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  •  
 

Popis produktu


 

Výrobce:

Intel

Exa kód:INT265651
Kód výrobce:BX80646I54690K
 

 

Společnost Intel Corporation jistě není potřeba představovat. Jedná se o největšího světového výrobce polovodičových obvodů. Její úspěšnost a inovace nyní přinášejí sladké ovoce v podobě nové generace procesorové architektury Intel Haswell.

Jedná se o čtvrtou generaci procesorů Core a evoluční krok zvaný Tock. Na rozdíl od Tick (Ivy Bridge) nejde jen o vyladění výrobního procesu a drobné úpravy, nýbrž o velmi výrazné inovace v návrhu celého jádra. Procesorová část dostává novou instrukční sadu zvanou Haswell New Instruction a v rámci grafického jádra přichází nová éra v podobě čipu Iris.

Haswell je tvořen revolučními 3D tranzistory, které vznikly vysoce pokročilým 22nm výrobním procesem. Současná technologie totiž narazila na svůj pomyslný strop a při použití 3D tranzistorů lze dosáhnout zvýšeného výkonu minimálně o 10 %. Rozšířený úsporný režim zajistí výrazně nižší spotřebu i šetrnost k ekologii.

Samotný Intel Core i5-4690K Quad-Core tiká na frekvenci 3,5 GHz a musí být usazen v nové patici s označením Socket 1150. Procesor skvěle doplňuje HD Graphics 4600, která navýšila svůj kmitočet na pěkných 1200 Mhz. Původní čipy nechává daleko za sebou a zajistí nárůst výkonu až o 100%. Díky podpoře Direct3D 11.1 skvěle obslouží i náročné počítačové hry.

Technologie Turbo Boost druhé generace vyžene frekvenci až na 3,9 GHz a umožní běžet jádrům rychleji, než je jejich základní frekvence. Maximální frekvence je závislá na počtu aktivních jader, a délka období, kterou procesor stráví v přetaktovaném stavu pak závisí na vytížení a operačním prostředí. Horní hranice frekvence je stanovena pomocí dosažení limitní úrovně čtveřice ukazatelů (počet aktivních jader, proudový odběr, spotřeba energie, teplota procesoru).

Pokud procesor operuje pod těmito limity a systém vyžaduje vyšší výkonnost, nastává automatické přetaktování bez potřeby jakéhokoli zásahu uživatele. Díky využití pokročilých algoritmů je uvedený systém maximálně bezpečný, i když krátkodobě operuje nad hranicí značené jmenovité spotřeby (TDP). Přetaktování se samozřejmě realizuje v nižší míře při vytížení tří až čtyř jader a maximálně při vytížení jednoho či dvojice.

Parametry a specifikace:

  • Typ integrované grafické karty: Intel HD Graphics 4600
  • Frekvence: 1 200 Hz
  • Rodina procesoru: Haswell
  • Socket: Intel Socket 1150
  • Řada procesoru: Intel Core i5
  • Frekvence procesoru: 3 500 MHz (3,5 GHz)
  • Maximální frekvence: 3 900 MHz (3,9 GHz)
  • Počet jader procesoru:
  • Frekvence procesoru : 3 500 MHz (3,5 GHz)
  • Maximální frekvence: 3 900 MHz (3,9 GHz)
  • Funkce: Automatické přetaktování, Virtualizace, Integrované GPU, Chladič v balení
  • TDP procesoru: 88 W
  • Výrobní technologie: 22 nm
  • L2 cache: 1 MB
  • L3 cache: 6 MB

 

Parametry

 
 
Kategorie produktu  Procesor
Stav produktu  Nový
Patice 
 
 
Patice
Konektor, který slouží k připojení procesoru k základní desce a zajišťuje jeho komunikaci s ostatními komponenty. Můžete se setkat i s označením Socket. Existuje několik druhů patic, proto je vždy třeba dát pozor, aby počet pinů procesoru a patice byl shodný.
 
 
 
 
 
1150
Modelové označení  Intel Core i5
Počet jader 
 
 
Počet jader
Procesor se dělí na menší části, které nazýváme jádry. Spolu s frekvencí je tento parametr důležitý pro stanovení výkonu procesoru.
 
 
 
 
 
4
Frekvence procesoru - základní 
 
 
Frekvence procesoru - základní
Udává počet instrukcí v [MHz], které dokáže čip vykonat za 1 sekundu. Všeobecně platí, čím vyšší frekvence, tým vyšší pracovní výkon.
 
 
 
 
 
3.5 GHz
Frekvence procesoru - turbo 
 
 
Frekvence procesoru - turbo
Technologie, která umožňuje jednotlivým jádrům procesoru běžet rychleji, než je jejich základní frekvence, za předpokladu, že to okolnosti (aktuální spotřeba jader nebo teplota) dovolují. Díky této technologii dochází ke zvýšení výkonu v jedno i více vláknových operacích.
 
 
 
 
 
3.9 GHz
Grafické jádro  Intel HD Graphics 4600
Chladič v balení 
 
 
Chladič v balení
Pokud chladič v balení není, doporučujeme dokoupit.
 
 
 
 
 
Ano
Záruka
Záruka pro spotřebitele  36 měsíců
Záruka pro firmu  36 měsíců
 
 
 
 

Stránky výrobce:

http://ark.intel.com/products/80811/Intel-Core-i5-4690K-Processor-6M-Cache-up-to-3_90-GHz?


Jste spokojeni s úplností a kvalitou popisu produktu? Napište nám.

 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
Odběr novinek

Pravidelně čersté informace

773362000

V pracovní dny 9:00 - 17:00

info@exasoft.cz

Pište Vaše dotazy a připomínky

 
 

© ExaSoft Holding a.s.   Technické řešení © 2024 CyberSoft s.r.o. Tyto stránky používají soubory cookies, více informací se můžete dozvědět zde.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.


Zobrazit klasickou verzi